Al geruime tijd kopen wij onze olijfolie in bij dezelfde lokale boeren in Griekenland. Griekenland telt ruim 800.000 olijventelers en zijn een van de grootste olijfolieproducenten van de wereld. Velen van ons zijn echter niet bekend met olijfolie van Griekse olijven. Daar willen wij verandering in brengen !

Ter waarborging van de kwaliteit bezoeken wij elk seizoen de boeren in Griekenland en zien er op toe dat onze olijfolie op ambachtelijke wijze uit de beste kwaliteit olijven wordt geperst. Om olijfolie met recht vergine en extra vergine te kunnen noemen dient het zuurgehalte van de vergine niet meer dan 2% en de extra vergine niet meer dan 0,8% te zijn.

De topkwaliteit Griekse olijfolie, die wij leveren via de webwinkel heeft een puur gouden kleur en de smaak kan het best omschreven worden als fruitig met een iets pikante, licht peperachtige nasmaak dat geweldig smaakt in salades maar ook uitstekend geschikt is voor vis- of vleesgerechten.

Onze olijfolien zijn uitermate geschikt voor salades, sauzen en soepen, maar smaakt ook geweldig over vis en vlees.

Eerste klas ongefilterde olijfolie van de eerste persing (koude persing), puur en zuiver van smaak. Onze extra vergine olijfolie heeft de unieke eigenschappen die je verwacht bij een kwaliteitsolijfolie